Σελίδες

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ




Η γιορτούλα του νηπιαγωγείου μας φέτος πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Α Δημοτικού μέσα στα πλαίσια του προγράμματος υλοποίησης  της ομαλής μετάβασης των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο. Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή...
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υλοποιούσαμε σχέδιο εργασίας για τα ζώα οπότε ποιό καταλληλότερο βιβλίο προς αξιοποίηση για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικτατορίας από  "Στο δάσος" της Σοφίας Ζαραμπούκα

 Το βιβλίο μας άρεσε πάρα πολύ σε βαθμό που αποφασίσαμε να πάρουμε κάποιες ιδέες από αυτό για να δημιουργήσουμε το θεατρικό της 17ης Νοεμβρίου.
Αποφασίσαμε να επιλέξουμε εμείς ποιά ζώα θα θέλαμε να γίνουμε και εν συνεχεία παρουσιάσαμε τα θετικά μας χαρακτηριστικά στα υπόλοιπα ζώα και πραγματοποιήσαμε εκλογές. Το αποτέλεσμα ήταν να επιλεγούν από τη διαδικασία δύο ομάδες ζώων για αρχηγοί: τα άλογα και οι ελέφαντες. Οι ελέφαντες όμως αποφάσισαν να διώξουν τα άλογα και να γίνουν αυτοί αρχηγοί. Τα υπόλοπα ζώα επαναστάτησαν και εν τέλει επανέφεραν στην εξουσία τα άλογα!




Όμως σε αυτή την παράσταση θέλαμε θεατές! Η κυρία μας έριξε την ιδέα: τι λέτε να καλέσουμε τους περσινούς συμμαθητές μας που φέτος πάνε στην Α δημοτικού; Η απόφαση ομόφωνη: ΝΑΙ!!! 
 Μέσα από συζήτηση αποφασίσαμε τον τρόπο που θα τους ενημερώσουμε για τη γιορτή( πρόσκληση), τί πληροφορίες πρέπει να περιλαμβάνει η πρόσκληση ώστε να ξέρουν πότε να έρθουν για να μην χάσουν τη γιορτή και εν συνεχεία με ομαδική δουλειά δημιουργήσαμε την πρόσκληση και πήγαμε να την παραδώσουμε στα παιδιά της Α Δημοτικού και να δούμε πού κάνουν μάθημα τώρα που δεν έρχονται πιά στο νηπιαγωγείο.


Η δασκάλα τους, η κυρία Αγγελική, μας υποδέχτηκε με ένα μεγάλο χαμόγελο και μας έκανε να νιώσουμε άνετα από την πρώτη στιγμή!




Στη συνέχεια, αφού φτιάξαμε τους ρόλους μας δημιουργήσαμε το σκηνικό μας με τη χρήση δύο σχημάτων για τα οποία μιλήσαμε: του κύκλου και του ορθογώνιου. Με αυτά τα δύο σχηματάκια φτιάξαμε τα δέντρα του δάσους μας, τα κολλήσαμε και ιδού το αποτέλεσμα:

Και η ημέρα της εορτής έφτασε! Ετοιμαστήκαμε φορώντας τα στεφανάκια των ζώων που κάθε παιδί είχε ετοιμάσει για το δικό του ζώο και υποδεχτήκαμε την Α Δημοτικού!





Μετά το τέλος της γιορτής και το δυνατό χειροκρότημα που εισπράξαμε από τη δασκάλα και τα παιδάκια της Α δημοτικού είχαμε μια πολύ ωραία έκπληξη: τα παιδιά της πρώτης μας προσκάλεσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων των δύο σχολείων για να κάνουμε κατασκευές όλοι μαζί! Δεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση και περάσαμε καταπληκτικά όλοι μαζί!


Ο κύριος Καρούντζος, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας δίνει οδηγίες για το χωρισμό σε ομάδες 

                                 

η ομάδα του νηπιαγωγείου και της Α Δημοτικού έτοιμη για δράση!
Επί το έργω...

Ο Μιχάλης υπήρξε πολύτιμος βοηθός μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου