Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

H ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ!

Φέτος στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε τσικνίζοντας εντός της σχολικής αίθουσας! Η προετοιμασία του παιδαγωγικού κομματιού είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες με τη δημιουργία της αποκριάτικης στολής της ημέρας από τα ίδια τα παιδιά αλλά και η συζήτηση για τα έθιμα της ημέρας.
Ανήμερα δημιουργήθηκε άλλη μια γωνιά στην τάξη μας, μέσα στα πλαίσια και του θέματος "μαγαζιά" που επεξεργαζόμασταν με τα παιδιά, η ψησταριά. Ψήστης ντύθηκε η κυρία Έλσα ενώ πρωί πρωί ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μας έφερε άψητα σουβλάκια για να συμβάλλουν στον εορτασμό της ημέρας. Φυσικά πολύ ήταν και οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να συνεισφέρουν φέρνοντας και αυτοί το κάτι τις τους για να το ψήσουμε. 

Φυσικά δεν θα μπορούσα και εγώ να μην ντυθώ. Στην τάξη δεν έφτασε η κυρία Αλεξάνδρα αλλά η μανάβισσα με το καλάθι με τα λαχανικά με τα οποία τα παιδιά θα ετοιμάζανε μόνα τους τις σαλάτες που θα έτρωγαν (γιατί υγιεινό γεύμα χωρίς σαλάτα δεν γίνεται)! Τα παιδιά είχαν από την προηγούμενη ημέρα ερωτηθεί τί  σαλάτα θα ήθελαν να φάνε και βάσει προτιμήσεων δημιουργήθηκαν τρείς ομάδες: η ομάδα που έφτιαξε τη σαλάτα μαρουλιού, η ομάδα που έφτιαξε τη σαλάτα λάχανου και η ομάδα που έφτιαξε τη σαλάτα αγγουριού. Η προετοιμασία περιελάμβανε σχολαστικό πλύσιμο των λαχανικών, στράγγισμα, καθάρισμα και κόψιμο αλλά και προσθήκη αλατιού, ελαιολάδου, ξυδιού ή λεμονιού.
Μετά το πέρας των προετοιμασιών τσικνίσαμε τρώγοντας με ιδιάιτερη ευχαρίστηση τόσο τα κρεατικά όσο και τις σαλάτες!


Αφού χορτάσαμε φορέσαμε τις στολές μας και αρχίσαμε ξέφρενο χορό! Και του χρόνου!


ΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣ!

Τελευταία Παρασκευή της απόκριας και ως είθισται σε όλα τα σχολεία πραγματοποιήσαμε το αποκριάτικο πάρτυ μας! Φέραμε μαζί μας τις στολές και αμέσως μετά το πρόγευμα αρχίσαμε να αποκαλύπτουμε στους φίλους και συμμαθητές μας τη στολή μας και να ντυνόμαστε όλοι μαζί! Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος κυρίως όταν καταλαβαίναμε ποιά στολή φορούσε το κάθε παιδί! Και όταν ντυθήκαμε όλοι άρχισε  το πάρτυ με άφθονο χορό!

Τα παιχνίδια με τα μπαλόνια και τις καραμέλες που προσπαθούσαμε να μαζέψουμε δεν ήταν τίποτα μπροστά στο γέλιο που ρίξαμε με τις φατσούλες μας  που γέμισαν ζάχαρη στην προσπάθειά μας να "ψαρέψουμε" με το στόμα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας σοκολατίτσες κρυμμένες στην άχνη! Ελπίζουμε να περνάμε πάντα τόσο καλά και το χαμόγελο να είναι πάντα τόοοοσο μεγάλο στα χείλη όλων μας!