Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

H ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ!

Φέτος στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε τσικνίζοντας εντός της σχολικής αίθουσας! Η προετοιμασία του παιδαγωγικού κομματιού είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες με τη δημιουργία της αποκριάτικης στολής της ημέρας από τα ίδια τα παιδιά αλλά και η συζήτηση για τα έθιμα της ημέρας.
Ανήμερα δημιουργήθηκε άλλη μια γωνιά στην τάξη μας, μέσα στα πλαίσια και του θέματος "μαγαζιά" που επεξεργαζόμασταν με τα παιδιά, η ψησταριά. Ψήστης ντύθηκε η κυρία Έλσα ενώ πρωί πρωί ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μας έφερε άψητα σουβλάκια για να συμβάλλουν στον εορτασμό της ημέρας. Φυσικά πολύ ήταν και οι γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να συνεισφέρουν φέρνοντας και αυτοί το κάτι τις τους για να το ψήσουμε. 

Φυσικά δεν θα μπορούσα και εγώ να μην ντυθώ. Στην τάξη δεν έφτασε η κυρία Αλεξάνδρα αλλά η μανάβισσα με το καλάθι με τα λαχανικά με τα οποία τα παιδιά θα ετοιμάζανε μόνα τους τις σαλάτες που θα έτρωγαν (γιατί υγιεινό γεύμα χωρίς σαλάτα δεν γίνεται)! Τα παιδιά είχαν από την προηγούμενη ημέρα ερωτηθεί τί  σαλάτα θα ήθελαν να φάνε και βάσει προτιμήσεων δημιουργήθηκαν τρείς ομάδες: η ομάδα που έφτιαξε τη σαλάτα μαρουλιού, η ομάδα που έφτιαξε τη σαλάτα λάχανου και η ομάδα που έφτιαξε τη σαλάτα αγγουριού. Η προετοιμασία περιελάμβανε σχολαστικό πλύσιμο των λαχανικών, στράγγισμα, καθάρισμα και κόψιμο αλλά και προσθήκη αλατιού, ελαιολάδου, ξυδιού ή λεμονιού.
Μετά το πέρας των προετοιμασιών τσικνίσαμε τρώγοντας με ιδιάιτερη ευχαρίστηση τόσο τα κρεατικά όσο και τις σαλάτες!


Αφού χορτάσαμε φορέσαμε τις στολές μας και αρχίσαμε ξέφρενο χορό! Και του χρόνου!


2 σχόλια: