Σελίδες

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο νηπιαγωγείο μας!

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτούλα του σχολείου μας για την 25η Μαρτίου. Φέτος τα παιδιά δημιούργησαν μόνα τους το θεατρικό που παρουσίασαν στους γονείς, με βασικούς ρόλους τους κλέφτες, το μικρό κλεφτόπουλο, τους Τούρκους και τις Σουλιώτισσες. Για να γίνει ωστόσο αυτό υπήρξε κατάλληλη προετοιμασία. Αρχικά, κατά την πρώτη εβδομάδα επεξεργασίας του θέματος, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ιστορία του 1821 μέσα από αναγνώσεις ιστοριών και την επεξεργασία εικόνων των πρωταγωνιστών εκείνης της χρονικής περιόδου. Στο τέλος της εβδομάδας, και αφού τα παιδιά είχαν αρκετές προσλαμβάνουσες, επέλεξαν τί θα ήθελαν να γίνουν κατά τη διάρκεια της εορτής και τί θα ήθελαν να λένε. Αυτό πραγματοποιήθηκε συνεργατικά αφού όλα ήθελαν να πούν τη δική τους ιδέα για το ρόλο του φίλου τους. Εν συνεχεία, και αφού επέλεξαν και οι ίδιες οι νηπιαγωγοί το δικό τους ρόλο στο θεατρικό, άρχισαν οι πρώτες πρόβες, στις οποίες την σκηνοθετική επιμέλεια είχαν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια τα παιδιά. Εντάχθηκαν στο θεατρικό και τα τραγούδια που είχαμε μάθει κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας και είμασταν σχεδόν έτοιμοι....
όπως καταλαβαίνετε όλοι θέλαμε να γίνουμε Σουλιώτισσες!!!

Το μόνο που έλειπε ήταν το σκηνικό. Είπαμε όλοι τις ιδέες μας για το τί πρέπει να υπάρχει στο σκηνικό και τις υλοποιήσαμε φτιάχνοντας βουνά, γρασίδι, σπίτια, δέντρα αλλά και τσολιάδες. Ντύσαμε και έναν μεγάλο τσολιά( ευχαριστούμε πολύ την εξαιρετική συνάδελφο pitsina  για το πατρόν και την ωραία ιδέα) γράψαμε το σύνθημα του αγώνα,  στολίσαμε με τις σημαιούλες που φτιάξαμε  και είμασταν έτοιμοι. Και ιδού το αποτέλεσμα.


Και εδώ είμαστε την ημέρα της εορτής! Όλοι με τις παραδοσιακές στολές μας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό! Ελπίζω να εκτιμήσανε όλοι την προσπάθειά μας!




Εδώ μπορείτε να δείτε και μια κατασκευούλα που αγαπήσαμε ιδιαίτερα και βάλαμε όλο το μεράκι μας: τη δημιουργία των όπλων του αγώνα (επειδή κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου είχαμε φτιάξει τις καραμπίνες αποφασίσαμε τώρα να ασχοληθούμε με τα σπαθιά και τα μαχαίρια).


Εδώ είναι οι δικές μας Σουλιώτισσες που πέφτουν στο Ζάλογγο

Και εδώ είμαστε εμείς που παρελάζουμε υπερήφανα για να τιμήσουμε τους ήρωες του 1821 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου