Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ

Μέσα στα πλαίσια της θεματικής "ο εαυτός μου" ασχοληθήκαμε με τα παιδιά με το όνομά μας και τη σημασία του. Όλοι στην τάξη είχαν όνομα εκτός από... το μωρό της τάξης! Αποφασίσαμε λοιπόν να του δώσουμε ένα όνομα μέσα από τη διαδικασία της βάπτισης.  Αλλά ποιό θα είναι το όνομα του μωρού; Οι ιδέες πολλές αλλά με δημοκρατικό τρόπο αποφασίστηκε το όνομα της μπέμπας να είναι" Μαρία- Αλεξάνδρα".


Τι χρειαζόμαστε λοιπόν για να κάνουμε τη βάπτιση; Οι ιδέες των παιδιών καταγράφηκαν και έφτασε η ώρα της υλοποίησης μέσα από το χωρισμό μας σε ομαδούλες και τη συνεργασία μεταξύ μας!
η πρώτη ομάδα έφτιαξε την εκκλησία για το σκηνικό της βάπτισης
μια άλλη ομάδα παιδιών έφτιαξε τα σημαιάκια για το στολισμό της τάξης
η κολυμπήθρα μας

τα μαρτυρικά
δημιουργώντας το άλμπουμ των ευχών 
το μωρό μας απέκτησε και βαπτιστικά ρούχα
   
φτιάχνοντας τις μπομπονιέρες σε δυάδες
 
η στολή του παπά
Και αφού έγιναν όλες οι προετοιμασίες για τη βάπτιση έπρεπε να αποφασίσουμε ποιούς θα καλέσουμε για να την παρακολουθήσουν. Και ποιοί καταλληλότεροι από τους παλιούς μας συμμαθητές που τώρα πάνε στην πρώτη δημοτικού; Ετοιμάσαμε λοιπόν την πρόσκληση και ξεκινήσαμε για το δημοτικό σχολείο.

παραδίδοντας την πρόσκληση στη δασκάλα της α δημοτικού

η πρόσκλησή μας
Αλλά μετά από το μυστήριο της βάπτισης ακολουθεί και γλέντι. Εμείς τί θα κεράσουμε τα παιδιά; Μα φυσικά πιτσάκια! Σηκώνουμε μανίκια και ξεκινάμε τη δουλειά!
φτιάχνοντας μικρά πιτσάκια

Και η ώρα για τη βάπτιση έφτασε! Το Δημοτικό κατέφτασε και ο παπάς ξεκίνησε τη δουλειά του με τη βοήθεια της μαμάς, της νονάς και της γιαγιάς του μωρού. Και το όνομα αυτής  "Μαρία- Αλεξάνδρα"!
βαφτίζεται η δούλη του θεού "Μαρία- Αλεξάνδρα"

η παράδοση του παιδιού από τη νονά στη μαμά
μοιράζοντας τις μπομπονιέρες
τα παιδιά του δημοτικού μας γράφουν τις ευχές τους για τη Μαρία- Αλεξάνδρα
το πάρτυ μετά τη βάφτιση

1 σχόλιο: